Jennifer – en tjej med guld i blicken

 • Jennifer Österlin är en av flera starka EM-guldkandidater i Portugal.

  Hon kan definitivt åka hem från det här mästerskapet med en guldmedalj i bagaget.

  I fjor, när Jennifer debuterade på EM och VM, blev det dubbelt guld.

  I år får Jennifer finna sig i att ha något av en favoritroll, men det tycks inte bekomma den här ambitiösa tjejen det minsta

  En månad före EM får Mr Ringside den här lägesrapporten. Det är en läsning som onekligen inger förhoppningar.

  ”Man kan lugnt säga att uppladdningen till detta mästerskap varit den mest intressanta jag gjort hittills. Jag har under våren påbörjat ett samarbete med en ny fystränare – Björn Rhodin på Westcoast4 som har satt ihop dels ett personligt anpassat träningsupplägg helt inriktat mot just detta EM, men också en kostplan utifrån min metaboliska typ.

  Jag har tagit en liten paus i matchandet sedan jag vann SM i januari och sedan dess jobbat med att bygga upp och även om mig litegrann, för att nu kunna komma tillbaka starkare. Under den tiden har jag och Björn gått igenom vad han kallar en ”mästerskapscykel”, vilken har tagit mig igenom ett antal faser;

  Screening av mitt rörelsemönster och rörlighet, korrektiv träning för att justera mina svaga punkter och öka min bålstabilitet, hypertofi, maxstyrka och nu till sist powerfasen i vilken jag kommer ligga fram till EM. Tanken med just powerfasen är att den skall göra mig snabbare i hela kroppen, något som jag tidigare saknat då jag innan mest tränat mer ordinär styrketräning och maxsstyrka.

  I kombination med detta har jag fått mycket kvalitativ thaiträning av Jens Fredholm på Fighter Muay Thai. Fokus just nu
  kan jag avslöja ligger på armbågar och clinch – mina styrkor. Men vi har också en hel del nya trick som jag hoppas få visa
  upp i ringen.Resultatet av detta får vi förhoppningsvis se om ganska exakt en månad, men det jag känner just nu är att jag är väldigt mycket starkare i kroppen, stabilare och mer balanserad. Det öppnar förhoppningsvis också för ett lite annat game än vad jag kanske brukar ha med mig. Men det är inte förrän uppe i ringen som den äkta sanningen kommer fram.

  Målsättningen med EM är självklart att försvara mitt guld från förra året. Men av nästan ännu större vikt denna gången är min personliga utveckling som boxare – om allt vill sig väl kommer 2013 och 2014 bli mycket intressant år för mig”

  N i kan följas Jennifers väg mot en hägrande guldmedalj på Mr Ringside och på http://jenniferosterlin.blogspot.se/ Självklart är EM i thaiboxning något som  vi på Mr Ringside kommer satsa hårt på.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.