I dag har vi Ingo i tankarna

Edna Alsterlund, som under många år var Ingemar Johanssons  hustru,  skriver i dag det här på sin Facebook.
”54 år sen… Väl värt att fira.
26 juni varje år lyfter vi på hatten för Champ och hyllar bedriften när han blev Heavyweight Champion of the World. Året var 1959, platsen var Yankee Stadium och den mycket sympatiske motståndaren hette Floyd Patterson. Det var en magisk sommarkväll och en underdog i form av Ingo som visade världen var skåpet skulle stå.  Once A Champ Always A Champ, glöm aldrig det”
1999 var jag tillsammans med en färsk världsmästare vid namn Armand Krajnc på besök hos Ingo och hans hustru på deras älskade Dalarö. Vi blev hjärtligt mottagna och jag skrev ett stort reportage till Expressen och Kvällsposten som publicerades Annandag jul.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.