Mayweather jagar rekordet Super-Brian missade

Charmigt glade tungviktaren Brian Nielsen var en dum tränare ifrån att bli historisk. När han skulle vinna sin 50:e raka proffsmatch förbjöds han att dricka något under matchen vilket resulterade i en katastrof i stället för att han raderade ut Rocky Marcianos rekordsvit. Foto: Stefan Alfelt

För en självsäker Floyd Mayweather Jr är det en i raden av försörjningsmatcher men Saul ”Canelo” Alvarez kan bli en mycket tuffare uppgift än superstjärnan vill tro.

Båda boxarna är obesegrade. Mayweather har 44 raka segrar och har, även om han inte vill säga det rent ut, så smått börjat att snegla mot Rocky Marcianos rekordkarriär med 49 segrar innan han drog sig tillbaka som obesegrad mästare. Men Saul Alvarez med smeknamnet Canelo, som på svenska betyder kanel (som kryddan), har redan 42 segrar och en oavgjord trots att han är 14 år yngre än Mayweather. Alvarez är 22, Mayweather 36.

– Jag vill inte prata om rekord ännu. Det får bli när jag står på 49–0. Det enda jag kan göra är att möta och besegra de bästa i min tid. Canelo är en otroligt ung skicklig boxare men jag oroar mig aldrig för någonting, sa Floyd Mayweather Jr på en presskonferens i New York inför den kommande matchen.

Jag var på plats när danske tungviktaren Brian Nielsen skulle slå Marcianos rekord 1999 i Vejle. En oerhört märklig match där Brian boxades bättre än han kanske gjort i någon av sina tidigare matcher.

– Den bästa match jag någonsin gjort, sa Brian till mig när vi träffades för några år sedan i Tyskland.

Brian lekte med sin motståndare Dicky Ryan rond efter rond när den väldige dansken plötsligt började vackla runt som en fyllehund i ringen. Super-Brian är på skämthumör igen hann man tänka flera gånger innan man insåg allvaret.

Nielsens inhyrde tränare hade förbjudit honom att dricka under matchen vilket ledde till akut vätskebrist och iltransport till sjukhuset där man fick borra hål i Brians skalle för att lätta på trycket mot hjärnan. Matchen där Brian skulle sätta världsrekord med att som obesegrad vinna sin 50:e raka seger blev en katastrof.

– Men jag har världsrekordet för tungviktare i världen ihop med Rocky Marciano som var död långt innan jag började boxas. Och jag har inte mött samma motståndare om och om igen. Det är bara Dicky Ryan jag mött två gånger, konstaterade Brian.

Om Floyd Mayweather Jr vinner mot Canelo är det ändå långt ifrån säkert att han kommer nära Marcianos rekordsiffra. Mayweather är i toppen av den absoluta superdivisionen bland världens boxare och går max en eller två matcher per år och då är klivet från 44 till 50 ganska långt för en man som närmar sig 40-årsstrecket.

Matchen mellan Floyd Mayweather Jr och Canelo Alvarez boxas 14 september på MGM i Las Vegas. Fajten gäller Alvarez WBC-världsmästarbälte samt hans WBA supervärldsmästarbälte i lätt mellanvikt.

Mayweather har WBCs världsmästarebälte i weltervikt.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.