”En tuff uppgift som Mikaela har framför sig”.

Maria Lindberg vet hur det känns att möta världsmästaren Christina Hammer.

Malmötjejen har nämligen själv mött tyskan i en VM-match.

Här berättar Lindberg för Mr Ringside om den matchen om hur hon ser på Mikaels Laurens fajt den 13 juli i Dresden.

”Jag gillar verkligen att Mikaela tar matchen mot Christina Hammer. Det är viktigt för damboxning att högt rankade boxare möter varandra. Då får vi fler matcher på hög nivå, istället för att för att mästarna ”fegar” och möter dåligt kvalificerat motstånd för att inte riskera att förlora. Fler stora matcher med högt rankade damer kommer att höja statusen på damboxningen generellt.
Det är en tuff uppgift Mikaela har framför sig när hon ska möta Christina Hammer. Hammer har en mycket bra jabb vilket gör att hon utnyttjar sin längd (180 cm) väldigt bra. Det gäller att vara rörlig mot Hammer så hon inte får fäste med sina tunga slag.
Utöver att Hammer är en väldigt bra boxare så har ju Mikaela också det faktum att Christina Hammer är ”hemmaboxare” emot sig. Hur det är att vara utmanare till en sådan etablerad hemmaboxare fick jag själv känna på när jag mötte Hammer i maj 2011. Hammer hade uppenbarligen tränat väldigt aktivt på att vi inte skulle boxa i närkamp (där jag är som starkast). Varje gång jag tog mig in på henne så låste hon fast mig, utan att domaren gav henne tillsägelser eller varningar. Detta gjorde naturligtvis att matchen inte blev så rättvis som jag hade velat. Jag ser fram emot en returmatch mot henne med neutrala domare”.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.