Prazak om Frida: ”De ljuden hon utstötte … jag har aldrig hört något liknande”

Det har gått två veckor sedan Diana Prazak vann VM-titeln i Stockholm.

Men hon har fortfarande inte kunnat känna den minsta glädje.

Allt hon tänker på är Frida Wallberg.

– Jag ber för henne dagligen, säger Prazak till Sportbladet.

Frida Wallberg, 30, befinner sig fortfarande på Karolinska sjukhuset för att återhämta sig efter sin hjärnblödning. Hemma i Los Angeles sitter Diana Prazak, 33, och tänker på Frida.

– Så fort vi insåg att Frida inte mådde bra är det allt vi har tänkt på och brytt oss om. Jag är förstås väldigt glad över att Frida har vaknat och mår bättre, säger Prazak i intervju med Aftonbladet.

– Jag och Lucia hade tränat för en knock. Vi visste att vi skulle möta en världsmästare på hennes hemmaplan, vi visste att Frida är en hjälte i Sverige. Hade det gått tio ronder hade vi förlorat. Alltså var det inget annat som gällde än att vinna på knock.

– När jag vann jublade vi i ungefär 15 sekunder innan vi märkte att det var dödstyst i hallen. Då gick vi över till Fridas hörna för att se hur hon mådde och märkte att något inte stod rätt till.

– Även om vi är två boxare som tävlar mot varandra i ringen är vi två idrottsmän som har en koppling utanför den. I den stunden när jag insåg att något var fel var Frida allt jag tänkte på. Jag ville se till att hennes tandskydd inte var i, att matchläkaren kom till ringen, att hon låg ner på marken, att hon var okej. Allt vi tänkte på var Frida.

– De ljuden hon utstötte från marken … jag har aldrig hört något liknande och tror inte att jag någonsin kommer att glömma det. Det är fastetsat i mitt minne för alltid, säger Prazak i Sportbladet-intervjun.

Prazak har ända sen matchen tog slut i Stockholm uppträtt som en stor idrottskvinna.

Hon har visat stor medkänsla mot Frida Wallberg efter den tragiska olyckan.

När två fajters möts i ringen är de bittra rivaler. Men de hyser samtidigt en enorm respekt för varandra. En respekt som jag inte har träffat på i några andra idrotter.

 

 

 

 

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.