”Jag är världens bäste kampsportare genom tiderna”

Tyson Fury är en intressant tungviktare från Storbritannien. Han är 27 år, stor, 206 cm lång, och obesegrad med 21 raka segrar varav 15 på KO eller TKO.

Nu jobbar han hårt för att få till den engelska drömmatchen mot David Haye genom att sprida kaxiga uttalande omkring sig.

Men kanske är hans snack lite väl långt ute i det blå.

– Jag är den bäste tungviktaren genom alla tider. Jag är världens bäste boxare kilo för kilo genom tiderna. Faktiskt är jag världens bäste kampsportare någonsin, hasplade han ur sig i en intrevju.

Man tar sig för pannan.

Kaxighet har aldrig stört mig. Jag tycker det är ett kul inslag i uppsnacket av stora matcher. Det hör till att ha en övertro på sig själv och att dissa motståndaren å det grövsta. Boxningen har alltid sålt sig till publiken på det viset.

Men det får kanske finnas gränser även för Tyson Fury. Som dock kom med ett spännande utspel för någon dag sedan.

Han föreslog David Haye att vinnaren i deras match ska få hela gaget. Vinnaren tar allt skulle onekligen ge lite extra nerv till fajten men Haye kommer knappast att säga ja till det.

Haye har tackat ja till att möta Fury en gång och då gått med på att gaget delas 50/50 men har sedan dess inte dykt upp och skrivit på kontraktet.

Vilket gör Fury frustrerad.

– Om du har blivit rädd så låt mig få veta det så fort som möjligt. Jag vill möta en boxare som vill boxas, säger Fury som är övertygad om hur matchen kommer att sluta om den blir av.

– Jag kommer att knocka Haye.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.