GGG visar klass och vill ha mer

Golovkin-Macklin

Matthew Macklin från Birmingham skulle bli Gennady Golovkins svåraste motståndare. Det blev han inte.

GGG är världsboxaren som inte nämns särskilt ofta i världens tidningar. Det kan bli ändring på det nu.

Efter att i lördags natt ha vunnit sin 24:e knockoutseger på 27 matcher siktar han in sig på den absoluta toppen – Floyd Mayweather Jr.

GGG står för Gennady Gennadyevich Golovkin, obesegrad världmästare i mellanvikt för WBA och IBO. Med en knockoutprocent på 88,89 har han satt rekord i mellanvikt. Ingen har någonsin slagit ut så många av sina motståndare procentuellt sett.

Lördagens motståndare Matthew “Mack The Knife” Macklin sas bli Golovkins hittills svåraste prov i ringen men matchen tog slut redan i tredje ronden då GGG landade en vänsterkrok mot levern på britten.

– Golovkin är den bäste jag har mött. Han släppte aldrig in mig i matchen och hans kroppslag var fantastiskt. Jag lyfter på hatten för honom. Han är en stor mästare, sa Macklin efteråt.

Golovkin tyckte inte att hans insats var så märkvärdig.

– Man sa att det skulle bli en stor utmaning men som jag sa redan före matchen var det bara en match i mängden.

Efteråt avslöjade han sina kommande planer:

– Jag vill möta Floyd Mayweather Jr. Jag är mogen, frågan är om han vågar?

Först har dock Mayweather en tuff match att vinna för att det ska bli verklighet. Rekordmatchen mot Saul ”Canelo” Alvarez som just nu marknadsförs med att de två boxarna åker runt hela USA för showartade pressmöten. Totalt elva stycken i olika städer. Ett skådespel som ger rubriker, tv-inslag och en rekordsumma för de redan utsålda biljetterna på runt 127 miljoner kronor till matchen som inte ska boxas förrän 14 september.

Gennady Golovkin har inget kvar att bevisa annat än i ringen mot de allra bästa. Frågan är dock vem som är villig att riskera sin egen karriär just nu? GGG har på 375 matcher som amatör eller proffs aldrig någonsin varit nerslagen. Han kommer från Karaganda i Kazakstan men bor numera i Stuttgart i Tyskland.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.