Ryktena kring Fridas VM-match

Den tragiska VM-matchen mellan Frida Wallberg och Diana Prazak är långt ifrån ett avslutat kapitel. Det finns många frågetecken runt matchen.

Nu har Proboxningskommissionen, med ordföranden Björn Rosengren i spetsen,  beslutat att utreda vad som kan ha orsakat hennes hjärnblödning.

– Vi kommer kolla på varje enskild detalj, säger kommissionens sekreterare Olof Johansson till Expressen.

Frida Wallberg drabbades av en hjärnblödning i titelmatchen mot Diana Prazak den 14 juni och vårdas fortfarande på sjukhus.

Det har spekulerats i att det inte bara var smällen hon fick mot huvudet som orsakat skadan, utan att någonting hänt Wallberg redan före matchen som gjorde att hon drabbades så kraftigt.

Bland annat har det pratats om bantning och om något kan ha hänt under Wallbergs sparring mot herrar i Spanien inför matchen.

Björn Rosengren, ordförande i Proboxningskommissionen säger till Expressen:

– Vi har ju ett system som vi har genomfört till punkt och pricka inför och efter matchen, och det är redan avrapporterat till i första hand den myndighet som vi står under, länsstyrelsen i Örebro.

– Där ska vi spika hur hearingen kommer till. Vi ska kolla allting, om det har hänt någonting i Spanien och kolla det här med vikten. Det blir telefonintervjuer, men promotor (pojkvän Robert Stridsberg), matchmaker (Wally Munteanu, manager) och tränare (William Nguesseu) kommer vi träffa över bord, säger Olof Johansson, sekreterare i Proboxningskommissionen till Expressen.

Det är naturligtvis ett måste att prokommissionen vänder på alla stenar i den här olyckliga saken.

Jag har själv hört rykten och hört rapporter om att Frida skulle ha hårdbantat inför matchen.

Bantning på redan lätta och vältränade boxare är alltid en riskabel historia.

Svensk proffsboxning är under attack, därför är det så viktigt att allt utreds vad som ligger bakom Fridas tragiska VM-match.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.