Oscar ska bli en svensk superstjärna

Osacr Ahlin, 23, har efter viss tvekan skrivit på för tyska superstallet Sauerland.

Har bara sett Oscar live en gång men det gav samma känsla som första gången jag såg dansken Mikkel Kessler.

En wow-feeling direkt. Det här är en blivande superstjärna.

Efter den där matchen då jag såg Oscar leka med norrmannen Tim-Robin Lihaug i Fredrikshamn sa Viasats aktade expert Brian Mathiasen:

– Det är sådan talang vi bara ser vart tionde år i Skandinavien.

Med hängande nävar, ett leende på läpparna och maximal tillit till sin reaktionsförmåga boxas Oscar Ahlin som Muhammad Ali, Oscar de la Hoya eller Mikkel Kessler när dessa varit som bäst.

Mathiasen öste beröm över Ahlins insats:

– Han har ett öga för boxning och han boxas så spektakulärt att det vore förfärligt ifall hans talang förlorades. Han har nästan motbjudande mycket talang.

Oscar skrattar lite åt berömmet.

– Många tycker att jag har en slapp stil, men jag är en tänkande boxare. Jag vet vad jag kan och vad jag gör. I ringen lever jag ut mitt liv, säger Oscar.

Han har tidigare sagt nej till Sauerland eftersom han som nybliven pappa till en dotter inte vill offra en massa tid på träningsläger i Berlin. Nu har den biten lösts.

– Jag kommer att vara där i kortare perioder, säger Oscar.

Som länge varit mer intresserad av en fortsatt karriär direkt i USA men det är förmodligen betydligt vettigare för honom att bygga upp sig mot de stora matcherna med en kontrollerad karriär i Europa.

Sauerland ser en enorm potential i Oscar Ahlin.

– Jag är övertygad om att Oscar är en av framtidens stjärnor. Hans stil är publikfriande och jag är säker på att han blir en superstjärna inte bara i Sverige. Han har karisma för att bli världsberömd, säger promotorn Nisse Sauerland.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.