Världens bäste knockad i natt

Anderson Silva är inte längre världens bäste MMA-fajter kilo för kilo. Han är inte längre ens mästare i mellanvikt.

Tidigt i morse gjorde Chris Weidman det ”omöjliga” och knockade Silva 1.18 in i andra ronden.

Sent i natt eller tidigt nu på söndagsmorgonen i Las Vegas förlorade The Spider för första gången i UFC.

Anderson Silva gjorde som han brukar göra i buren. Försökte hålla avstånd till brottaren Weidman med hängande armar och sitt lätta fotarbete. Silva vill göra sin motståndare frustrerad och otålig för att få en lucka men Weidman höll sig kall och skickade plötsligt iväg en tung vänsterkrok som ser ut att sänka mästaren direkt men det är faktiskt en efterföljande rak höger som skickar in Anderson Silva i medvetslösheten.

En överraskande men ändå inte helt oväntad seger för Weidman som startade sin MMA-karriär sedan han suttit och tittat på superstjärnan Anderson Silva i tv.

– Honom ska jag kunna slå, tänkte Weidman och inledde sin målmedvetna satsning som alltså nådde sin kulmen i natt.

Ju närmare nattens match vi kom ju bättre blev Weidmans odds att vinna hos spelbolagen. Varför har egentligen varit ganska svårt att begripa men kanske har man kunnat ana en viss mättnad hos Anderson Silva.

Anderson Silva var lovad en returmatch, som Weidman naturligtvis också gärna vill ge honom om inte annat så för de stora pengarna, men Silva är inte intresserad.

– Jag kommer att gå tio matcher till men det blir inga fler titelmatcher, sa han efter förlusten då han också hyllade Weidman som en ny värdig mästare.

För MMA-sporten innebär det att man blir av med sin mest karismatiske mästare och att drömmatchen mellan honom och Jon Jones, som det förekommit spekulationer om att man trots viktskillnaderna kanske skulle kunna få till, definitivt också läggs på hyllan..

Fast Jones har ju en uppgift innan en sådan match skulle kunna bli av. Mötet med Alexander Gustafsson som måste ha fått energi av nattens knall.

Om Anderson Silva kan förlora kan såklart Jon Jones också göra det.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.