Hampus Herkules Henriksson om sitt sommarlov: full fokus på VM

  • Hampus Herkules Henriksson från skånska Flyinge, boxandes för Göteborg är en landets mest lovande boxare. Hampus är en målmedveten och och träningsflitig boxare.  Hans sommarlov handlar mest om – boxning…

    ”Ehm ja, mitt sommarlov är egentligen inte så mycket lov just nu, jag tränar mellan 15-20 timmar i veckan så det blir knappt tid över. Eftersom VM-satsningen är i full gång så är det få luckor där man kan hålla igång ett socialt liv, men dock är det väldigt viktigt att man verkligen koncentrerar sig och är stenhård i planeringen så att man gör sig tiden att hitta på något då och då när utrymme ges, men det blir inga spontana möten för det finns där inte tid till. Exempelvis imorgon är det två pass träning och sen stannar jag kvar i stan och hänger med polarna lite och till helgen e det en fest på schemat men det är så det ser ut, ska jag hitta på något måste jag planera in det minst tre dagar innan så det är ju väldigt mkt fokus på VM i oktober men det är tvunget, jag är mer dedikerad den här gången än vad jag någonsin har varit innan! Min nuvarande träning har bestått mkt av löpning och aerobt arbete för att stärka upp muskler, senor och ligament och från och med ett läger på Bosön nästa vecka går jag in i en stenhård uppbyggnadsperiod med huvudfokus på mycket boxning.

  • Som det ser ut nu kommer jag att åka till en turnering i Ryssland den 18-24 augusti och det lär bli en landskamp och ett förberedande VM-läger i Italien om allt går enligt planerna, för närvarande är jag aktuell för VM men laget är dock inte uttaget men just nu är jag aktuell i 75 kg

  • Jag väger ca. 75,5 kg i normalvikt just nu och har då fem veckor på mig att gå ned ett halvt kilo, det låter väldigt enkelt men eftersom där inte längre är något kvar att ta av så är det lättare sagt än gjort men detta gör jag för att undvika vätskebantning då jag finner det väldigt negativt. Jag är för närvarande dessutom starkare än vad jag någonsin varit i 81 kg och jag känner mig i min bästa form någonsin. Jag och Patrick Bogere tog beslutet att jag skulle vara starkare i 75kg och tog hjälp av SOK:s kostrådgivare Stefan Petterson vilket har inneburit att jag följt ett exakt kostschema sedan den 4:e Maj. Glad sommar. Hampus Herkues Henriksson”.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.