Annas sommarlov: boxning från morgon till kväll

 

  • Anna Lindqvist är ett nytt och spännande namn på den svenska boxningshimlen. Tidigare i år vann hon lite sensationellt SM-guld. Malmötjejens sommarlov bjuder mest på boxning från morgon till kväll. Den här tjejen har bestämt sig för att gå ”all in” på sporten hon älskar.

    ”Mitt sommarlov började för en månad sen exakt. Direkt när skolan slutade så åkte jag iväg med en kompis till Cypern på charterresa och stannade där i en vecka. Det var mycket härligt och avkopplande, att bara komma bort till värmen med sol och bad. Det finns inget bättre än att vara utomlands, älskar att åka till varma länder. Jag tänkte att jag var tvungen att ha lite lov i alla fall, för när jag väl kom hem sen så väntade både jobb och hård träning. Så nu är mitt sommarlov ganska så fullbordat. Jag behöver aldrig fundera på vad jag ska göra om dagarna. Jag sommarjobbar inom hemtjänst här i Rosengård och kommer göra det hela sommaren fram tills högskolan börjar igen den 1 september. Ett roligt, socialt och väldigt aktivt jobb där man rör sig väldigt mycket.

    Annars så ser i stort sett mina dagar likadana ut varje dag. Jag vaknar tidigt vid 5 tiden, stiger upp och springer en halvtimme varje morgon. Oftast på gym 24seven som finns bredvid mitt studentboende, annars utomhus. Därefter går jag till jobb och är där från 7-halv 4. Sedan drar jag till boxningslokalen kl 5 och stannar till 8-9 på kvällen. Brukar vara där först av alla och öppna upp allting och vara den sista personen som lämnar lokalen. Tiden går så fort när man är där, älskar att vara i boxningslokalen, det är det enda man längtar till om dagarna. Nu när Dallas är bortrest under sommaren så hjälper jag även till och håller i träningen. Så det blir inte många timmar som jag är hemma. När jag väl är hemma och är ledig så brukar jag ta det lugnt och bara vila. Brukar kolla på gamla boxningsmatcher genom datorn, finns inget bättre än att studera boxningsmatcher från förr eller egna matcher man har gått. Man kan alltid lära sig något nytt. Sommarlovet bjuder även på mycket festligheter och arrangemang men jag avböjer dessa då jag vill vara 100 % koncentrerad på boxning . Låter ingenting förstöra träningen, och därför varken dricker jag eller röker jag. Om det är fint väder så kommer jag säkert dra ner till havet och bada, vi får se hur många soldagar denna sommar bjuder på hehe.

    Nu under sommaren har jag mycket fokus på styrka och kondition och försöker förbättra de båda så mycket som möjligt. Det är nu under lovet man har chans att bygga upp sig och bli topptränad. Tiden går fort och det är snart bara 1 månad kvar till första tävlingen börjar igen, och då är det hemmaplan dessutom. Inför varje tävling så tränar jag som om det vore en titelmatch, tycker det är viktigt att man aldrig ta någon tävling ”lätt” utan man ska alltid ge sitt bästa, träna hårt och vara förberedd. Kommer även köra en del spärring nu under sommaren förhoppningsvis, allt för att få mer erfarenhet. Tycker även det är det roligaste på hela träningen, brukar alltid fråga någon på träningen om de vill spärras, det räcker med att jag tittar på dem så vet de vad jag kommer att fråga haha. Med över 15 timmars boxning i veckan så är jag säker på att det kommer gå bra i september då tävlingssäsongen drar igång igen! Ser mycket fram emot det och jag är laddad till hundra procent.
    Ha en bra sommar! Mvh Anna”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.