Laurén laddad inför kvällen

Dresden-champions-affisch

Mästarnas återkomst kallas kvällens gala. Vi hoppas förstås mer på en ny mästare. Foto: Stefan Alfelt

DRESDEN. Alla boxare laddar upp inför en match på sitt eget vis.

Mikaela Laurén tillhör de coolare.

I dag har hon sovit ut och sedan fördrivit dagen med socialt umgänge. Hon har gott om medhjälpare, familj och vänner på plats i Tyskland.

– Jag är inte en person som vill lägga mig på rummet och gå in i mig själv inför en match, säger hon.

I stället har hon gett sig ut och vandrat omkring i den fina gamla staden som återuppbyggts efter de fruktansvärda bombningarna som England och USA utförde under andra världskriget. Dresden totalförstördes under åtta attacker. Under en enda natt släpptes 3 500 ton brandbomber över staden och än i dag vet ingen med säkerhet hur många som dödades.

Nu ser allt återigen gammalt och vackert ut men det mesta är alltså ganska nyrenoverat som mängder med turistgrupper går och tittar på medan de väljer vilken restaurang eller vilket café de ska sätta sig på i det enorma utbudet.

– Jag är avslappnad och vet exakt hur jag ska ladda upp nuförtiden. Det blir kanske en fika på stan med vänner. Laddningen kommer ju närmare match vi kommer, säger Mikaela.

Som vet att det blir en tuff uppgift att vinna över en regerande världsmästare på dennas hemmaplan.

– Jag har allt att vinna och ingenting att förlora. Därför kan jag inte känna någon nervositet. Det är jakten på seger som driver mig.

Frauenkirche-web

Frauenkirche ser gammal ut men kyrkan las i ruiner under andra världskrigets fruktansvärda bombattacker mot Dresden. Återuppbyggnaden blev klar så sent som 2005. Foto: Stefan Alfelt

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.