Mikaela Laurén föll i VM-matchen

Mikaela Laurén var den mer offensive i matchen men Christina Hammer försvarade sig skickligt. Foto: Stefan Alfelt

DRESDEN. Mikaela Laurén hade viljan, men hon kunde inte rå på världsmästaren Christina Hammer i  kvällens VM-match i Dresden.

Efter 10 ronder stod tyskan som segrare på poäng. Därmed försvarade hon sina två titlar, WBO och WBF.

– Det känns naturligtvis surt, sa Mikaela Laurén spontant efter matchen. Jag var ju här för att ta hem titlarna.

För Mikaela Laurén var det här andra gången som hon var uppe i i en stor VM-fajt. Förra gången det hände var 2010, då hon mötte norskan Cecilia Braehkus. Då var Mikaela som en vante i händerna på Cecilia Braekhus.

– Jag gjorde en betydligt bättre match den här gången än då mot Braekhus, menade Mikaela.

Christina Hammer hade 14 raka segrar inför den här matchen.

Mikaela Laurén  hade i sitt protokoll 18 vinster och två förluster.

Mikaela har varit säkerheten själv i snacket inför den här matchen och hon såg också säker ut när hon entrade ringen i Energieverbund Arena i Dresden till tonernas av Michael Jacksons Beat it.

Här följer ronderna:

Rond 1: Mikaela satte gasen i botten direkt, jobbade fint med vänstern. I mitten av ronden drog hon iväg en höger som träffade högt på tyskan huvud. En jämn rond.

Rond 2: Bökig boxning. I slutet av ronden fick Mikaela in ett par högerkrokar som dock inte verkade skaka Hammer alltför mycket. En jämn rond.

Rond 3: Lauren rörde sig fint och fick till ett par fina kombinationer. Men på det hela taget var det en rätt så bökig rond. Tyskan verkade trött. Ronden knappt till Mikaela.

Rond 4: Mikaela jagade Hammer, men fick inte ut så mycket av sitt slit. i mitten av ronden fick tyskan in en bra höger som skakade Mikaela. Ronden till Hammer.

Rond 5: Bökig boxning. Mycket infighting. Mikaela hade en bra höger som träffade Hammer. I slutet av ronden hängde de båda boxarna på varandra.  Ronden knappt till Hammer.

Mikaela-nedtryckt

Det blev många bökiga situationer i matchen. Framförallt på grund av Hammers boxningsstil. Foto: Stefan Alfelt

Rond 6:  Mikaela var den mest offensive. I en bökig rond var det svenskan som fick in de renaste träffarna. Världsmästaren förvånansvärt tam. Ronden till Lauren.

Rond 7: Tyskan klängde på Lauren. Hon såg trött ut. I mitten på ronden fick hon in tre-fyra slag på utmanaren. Ronden till Hammer.

Rond 8: Ånyo en bökig rond. Tyskan låste effektivt Lauren. Svensken slet som ett djur men fick inte tag på mästaren. Ronden till Hammer.

Rond 9: Matchens bästa rond. Båda boxarna gav och tog. När Mikaela gick till sin hörna såg hon rejält trött ut. Ronden till Hammer.

Rond 10: Båda boxarna såg slitna ut. Hammer klängde sig på Mikaela. Svenskan forcerade ursinnigt, medveten om att hon låg under på poäng. Ronden till Hammer.

Lauren-fokus

Mikaela sökte efter luckorna men tyskan var svårträffad. Foto: Stefan Alfelt

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.