Framtiden ljus trots Mikaelas förlust

Mikaela Laurén gjorde en klart godkänd match mot världsmästaren Christina Hammer men förlorade på poäng. Foto: Stefan Alfelt

DRESDEN. Mikaela Laurén lyckades ju tyvärr inte att erövra Christina Hammers två världsmästartitlar i lördags kväll och med tanke på Frida Wallbergs chockförlust frågar vi oss nu var svensk proffsboxning egentligen står i dag?

Alfelt: Tjejerna har länge varit våra mest tongivande boxare och även om vi fått två tunga motgångar är det inte slut med svensk damboxning för det. Mikaela kommer säkert igen i sin rätta viktklass och vi har Klara Svensson som fortfarande är obesegrad. Maria Lindberg är väldigt bra men hon har som vi vet ganska svårt att få vettiga matcher beroende på sin gamla huvudskada.

Hansson: Ja, jag tror faktiskt att damboxningen går mot en ljus framtid. Jag håller med dig, Mikaela kommer säkert igen i sin rätta viktklass och Klara Svensson har en bra framtid som proffsboxare.

Alfelt: Efter galan i lördags såg jag på natten om Mikaelas förlustmatch i tysk tv och det var många berömmande ord som kommentatorer och experter sa om Lauréns insats. Några menade att hon var Hammers svåraste motståndare hittills beroende på Mikaelas fysiska styrka och oortodoxa stil. Så för henne betyder förlusten inte mycket i sig mer än besvikelsen över att chansningen inte gick hem.

Mikaela-till-sammanfattning

Mikaela Laurén satsade allt i chansningen mot Hammer. Förlusten behöver inte betyda någonting för hennes fortsatta karriär. Foto: Stefan Alfelt

Hansson: Mikaela har förlorat tre matcher, därav två titelmatcher – mot Cecilia Braekhus och nu Christina Hammer. Den gamle danske proffspromotorn Mogens Palle sa en gång till mig att ”även en förlust kan vara en merit, beroende på vem man förlorat mot”. Det är ingen skam att ha tappat mot två så meriterade tjejer som Braekhus och Hammer.

Alfelt: Dessutom blev Mikaela världskändis för kyssen på Christina Hammers mun under invägningen. Hammer fick frågan på natten om vilken av Mikaelas provokationer som var ”värst”, den hårda knuffen i veckan eller kyssen? Hammer svarade omedelbart kyssen. Den kom så totalt överraskande.

Hansson: Mikaela måste vara en dröm för varje promotor. Hon bjuder verkligen på sig själv.

Alfelt: Proffsboxning är betydligt mer show än det är idrott.

Hansson: På tal om show. Oscar Ahlin, som nyligen skrev kontrakt med Sauerland är inte bara en duktig boxare, han är även en underhållare av rang. Jag njuter när jag ser Oscar i aktion. Jag är övertygad om att Sauerland i svenske Ahlin har en framtida mästare.

Alfelt: Absolut. Oscar kan bli en sensation. Det ser just nu bättre ut än på väldigt länge för svensk proffsboxning på herrsidan. Erik Skoglund rusar fram mot en titelmatch. Ahlin är hur spännande som helst. Anthony Yigit har visat klass i sina proffsmatcher och tungviktaren Otto Wallin är en fjärde svensk som Sauerland tror väldigt mycket på. Dessutom har vi Badou Jack som gör det bra i USA.

Hansson: Nu när vi åker hem från Dresden och har sett Mikaela förlora en stor VM-match verkar vi ändå se ljust på framtiden för svensk proffsboxning. Jag tror vi kan se fram emot en spännande höst med många intressanta fighter. När Mikaela Laurén väl har smält förlusten tror jag hon kommer tillbaka mer sugen än någonsin.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.