Bara Ali kan få Silva att tänka om

Anderson Silva kommer ju att gå en returmatch mot Chris Weidman på UFC 168 i Las Vegas 28 december men tro inte att han kommer att försvara sig med en tät gard den här gången heller.

– All provokation, hängande händer … jag ska fortsätta med det. Det är en del av showen, sa Silva till Globo Tv

Efter förlusten då han knockades av Weidman tidigt har Anderson Silva kritiserats för sin nonchalant provokativa stil där han undviker motståndarens slag och sparkar genom att glida eller böja sig undan i stället för att ta upp nävarna och stoppa slagen.

En del kritiker har ansett att hans agerande är respektlöst mot motståndarna. Något som Silva inte alls håller med om.

– Om Muhammad Ali kom till mig och sa att jag inte är ödmjuk skulle jag tänka efter på om jag är ödmjuk eller inte. Jag har inte visat brist på respekt. Jag respekterar alla, säger Silva.

Så nästa gång han stiger in i buren kan vi vänta oss samma show. Det har ju trots allt fungerat väldigt länge. Anderson Silva satte rekord med 16 raka segrar i UFC. Han försvarade sin titel 11 gånger och ingen annan har slagit just 11 knockouter i UFC:s historia.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.