Dopingpacket ska jagas med blåslampa

En efter en åker de fast för doping, friidrottens superstjärnor.

Tio-i-topp-listan över världens snabbaste män genom tiderna talar sitt tydliga språk. Sju av tio har åkt fast för doping. Nu väntar jag bara på att stjärnornas stjärna, Usain Bolt från Jamaica, fastnar i garnet.

Tyson Gay (världens snabbaste man i år)  och Asafa Powell är två stjärnor som åkt fast den senaste tiden. För mig inga överraskande namn. Ytterligare stjärnor från Jamacia rapporteras ha åkt fast.

Jag har genom åren bevakat 17 internationella friidrottsmästerskap, EM, VM och OS. Jag har hört tisslet runt många av de absolut största stjärnorna.

Jag följde från nära håll den största skandalen, Ben Johnson-affären i Söul-OS 1988.

Ingenting förvånar mig längre.

När jag bänkar mig för att se sprinterfajter vill jag se män och kvinnor som tävlar mot varandra. Jag vill inte titta på något som påminner om laboratorieråttors kamp mot klockan.

Jag utgår ifrån att alla de snabbaste killarna och tjejerna i världen är dopade.

Packet, fuskarna, de som lurar medtävlare och åskådare, ska förstås jagas med blåslampa. De som vill legalisera doping inom idrotten ska häcklas.

Ett mörk moln kommer ligga över det stundande friidrotts-VM i Moskva. Ett land, Turkiet, riskerar att helt kastas ut från mästerskapet.

Jamaicas sprinterunder har kanske fått sin trista förklaring.

– Idioter, Powell, Gatlin, Simpson och Co, stäng av packet på livstid så jag slipper se dom mer, skriver Sanna Kallur på Twitter.

Jag håller med.

Livstids avstängning är det enda rätta för dessa idrottens parasiter.

Tack och lov är dopingen inget stort problem inom kampsporterna.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.