Oscar på väg att slå Armands rekord

Oscar Ahlin är på god väg att slå Armand Krajnc rekord på sju raka segermatcher på ko/tko.  Oscar står på sju ko-segrar och kan slå rekordet den 7 september i Fredrikshavn.

– Det är aldrig fel att vinna på ko, framför allt i början av karriären. Det stärker självförtroendet, säger Armand Krajnc.

Ex-världsmästaren Krajnc fick en flygande start på sin proffskarriär. På de sju första matcherna noterade han lika många ko-vinster. Totalt gick han under den perioden bara 12 ronder.

– Jag matchades smart av Universum, Hamburg, å andra sidan ville jag verkligen slå allt som kom i min väg, säger Armand och skrattar.

Oscar Ahlin har fått samma drömstart som Armand. På de sju första matcherna har han vunnit alla i förtid. Totalt har han gått 16 ronder.

– Det blir naturligtvis tuffare ju längre fram i karriären man kommer, säger Armand, som haft Oscar Ahlin som dragplåster i två av galorna hemma i Ystad.

Totalt vann Armand 29 matcher,  21 av dessa på ko/tko.  Han förlorade endast tre matcher.

– Kul det som händer just nu med svensk proffsboxning där vi har två stjärnor i Erik Skoglund och Oscar Ahlin, plus en del andra väldigt duktiga boxare.

Snyggaste ko-facit i början av sin proffskarriär har annars Attilla Levin som radade upp 11 raka ko och tko-vinster Fem av dessa segrar kom redan i den första ronden. Totalt gick Attila 34 matcher och förlorade endast fyra.

Sista matchen gick Attila 2010 då han förlorade mot Robert Helenius.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.