Frida Wallberg bryter tystnaden

Frida Wallberg berättar nu om tiden efter knockouten.

En jobbig tid med många tankar och mycket smärta.

– Jag vet inte ens om jag kan bli fullt återställd, säger hon.

Det är i en intervju med SVT Sport som Wallberg talar ut.

– Jag går med ständig värk, varje dag. Ena dagen kan det vara okej, nästa dag så har jag fruktansvärd värk. Jag äter mycket medicin fortfarande och kan inte planera så mycket. Jag tar en dag i taget.

Hon berättar att de första dagarna kunde hon inte ens gå. Hon har fått träna väldigt mycket rehab och även hjärnan.

– Jag tränar minnet, att räkna och att läsa. Det är känslomässigt.

Boxningen funderar hon inte så mycket på.

– Det enda jag vill är att komma tillbaka till att vara den mamman jag alltid varit för Nellie. Och att kunna vara den Frida jag alltid har varit. Jag är bara glad att jag ens fått chansen att kunna kämpa mig tillbaka, det är inte alla som kan.

Hon lastar inte sporten för det som hände.

– Jag är inte deprimerad för det här. Det är sånt som händer på elitnivå. Nu blev det olyckligt, men jag kommer kämpa mig tillbaka. Man ser annorlunda på livet… mer positivt. Jag är glad att jag ens sitter här, säger Frida Wallberg.

Intervjun ger dock inget svar på hur Diana Prazaks slag kunde ge dessa fruktansvärda följder.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.