Tjejer som är ute efter guld

Solen lyser från en molnfri himmel.

En ny och skön dag är att vänta för mig med bad i den stora havsbaljan. I det här fallet Skanör där vattentempen är behagliga 21 grader.

För vår EM-trupp i thaiboxning väntar förvisso soliga dagar i Portugal, men till skillnad från en annan får våra duktiga tjejer och killar svettas ”på riktigt”.

EM drar igång i mitten av veckan, några av våra krigare är redan på plats i den portugisiska huvudstaden.

I min senaste krönika på Svenska Budo och Kampsportsförbundets hemsida skriver jag bland annat om hur jag – som sportreporter – genom åren ”pumpat upp” många svenska medaljhopp.

En del står pall för pressen.

Men minst lika många darrar när det verkligen gäller. Det är en svår konst att lyckas när det gäller som mest.

EM-truppen i thaiboxning ställer i den portugisiska huvudstaden upp utan någon större press från gammelmedia. I dessa dagar är det allt ljus på EM-laget i damfotboll. Om det kan man ha sina åsikter.

Skillnaden mellan succé och fiasko är inte så sällan hårfin. Förbundskapten Pia Sundhage har hyllats i media något enormt. Men skulle Sverige torska innan det är finaldags kommer hon att hudflängas. Iså fall en ovanlig situation för Sundhage som under sina år som förbundskapten för USA bara upplevde glansdagar.

Sverige ställer upp med flera guldkandidater i Portugal. Johanna Rydberg, Lina Akhtar Länsberg och Jennifer Österlin för att ta de kanske starkaste.

Här har vi tre tjejer som ställer stora krav på sig själva.

De har alla deklarerat att de är ute efter medalj av ädlaste sort.

Sport är sport. Det går inte att förhandsregissera hur det ska sluta. Allt kan hända när det är fight.

Jag har tidigare tippat tre EM-guld (Lina, Johanna och Jennifer). Det får gärna bli mer…Elina Nilsson är även hon en tjej som kan åka hem med en medalj runt halsen.

xxxx

Före badet blir det ett par timmar i gymmet. Tung bänkpressträning står på programmet. Jag älskar att träna under sommaren. Ha en fin dag.

 

 

 

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.