MMA fortsatt förbjudet i Frankrike – på grund av sexism

Enligt sport-tv-kanalen ESPN skulle Frankrike vara berett att häva förbudet för MMA i landet.

Det stämde inte. Franska sportministeriet svarade blixtsnabbt att man inte ändrat åsikt.

– Vår hållning står fast. Utövande av MMA och dess galor eller shower är inte tillåtna i Frankrike.

Beslutet handlar faktiskt mindre om att MMA-sporten anses för våldsam av fransmännen än om UFC:s sätt att förhålla sig till kvinnor.

Carole Brettevill, ordförande för franska idrottsrörelsens kvinnliga kommitté för sporters utveckling, konstaterade i samband med sportministeriets uttalande:

– Jag blev förfärad över UFC:s lobbyverksamhet i Frankrike. Speciellt när jag fick vetskap om hur UFC tolererar nedsättande uttalande och attityder mot kvinnor. Vi kan inte tillåta en sådan organisation att förstöra allt arbete vi har gjort för att uppmuntra till jämlikhet inom fransk idrott.

Exempel på sexism inom sporten är inte svåra att hitta. Det finns en uppsjö av dem genom åren. Typ dessa:

UFC-presidenten Dana White har också bidragit. I en intervju med Sherdog-journalisten Loretta Hunt vräkte han ur sig följande och en hel del till på tre minuter. Jag låter det vara kvar på engelska oöversatt. Blir färgrikare språk:

“Shut the fuck up! Any fucking guy that won’t put his name on it, first of all, whoever gave you that quote is a pussy and a fucking faggot and a fucking liar and everything else, whoever gave you that quote.”

“I mean, how do you write a story from a guy who fucking it’s like, hey it’s like in an interview where they fucking like put a black thing over the guy’s face and change his voice and shit, you fucking dumb bitch. Fuck you, Loretta Hunt!”

”Hey Loretta, if you’re going to write a story, you fucking moron, at least make sure it’s fucking true and you have some facts and if you’re going to put some fucking quotes in there, get some quotes from people who at least have the fucking balls to put their fucking name on it.”

Pussy, faggot, dumb bitch, fuck you, moron … jag antar att du kan engelska så det räcker för att veta vad orden betyder.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.