Jennifer om guldtankarna

303Jennifer Österlin är ett svenskt medaljhopp som går en direkt semifinal i dag, lördag.

Hon ser med stor optimism på det här europamästerskapet i Lissabon.

– Känslan i kroppen är bra. Har lagt om min träning en hel del det sista halvåret och det ska bli väldigt roligt att nu på riktigt få kvittot på vad detta har gett mig. Både fysiskt och mentalt.

– Jag och min coach på plats – Jens Fredholm – har spenderat veckan på att hålla mig i form och putsa på de sista detaljerna och känslan inför helgens match.

 Hur känns det nu när du ska gå semifinal mot Martina Jindrova, Tjeckien?

– Jag blev lottad förbi kvartsfinal och direkt in i semi. Det finns både för- och nackdelar med det. Jag vill alltid gå så många matcher som möjligt på mästerskap, det ger en ovärderlig erfarenhet, och det är skönt att få komma in i turneringen och komma igång så snart som möjligt. Men fördelarna med att lottas förbi första omgången är så klart att man dels kommer in i en eventuell final mindre sliten och med färre skador. Och att man får tid att acklimatisera sig och ”landa” lite innan det är dags att fightas.

– Det är inget att fundera över, utan bara att gilla det rådande läget.

Guldtankar?

– Jag tar en match i taget och är bara väldigt glad över att få vara här och fightas. Självklart vore det roligt med ett guld i år igen. Men det viktigaste för mig är att få gå bra matcher mot tufft motstånd. Och det är precis vad som väntar mig!

Vad vet du om din motståndare?

– Det vi vet är att hon är kortare än mig. Men väldigt erfaren, stabil och har tung boxning och snabba sparkar. Det blir en tuff match där jag måste prestera på topp för att vinna. Men jag har inget att förlora utan ska gå in och göra precis allt jag kan för att plocka isär henne.

– Jag ser väldigt mycket fram emot matchen, och jag tror att det kommer bli en väldigt lärorik upplevelse för mig, att få matcha mot en så här bra motståndare är verkligen allt jag kan önska mig.

– Det blir en bra show. Det är det enda jag vet

– Följ mig gärna på jenniferosterlin.blogspot.se.

Mr Ringside säger: fajt on!

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.