I dag kan det bli blågul glädjeyra i Lissabon

Lina Akhtar Länsberg och tre andra svenskor är framme i EM-final i thaiboxning i Lissabon.

I semifinalen besegrade Lina sin tyske motståndare Julia Szmannek.

Lina har inte gjort någon hemlighet av att det är guldet som hägrar. Som bäst har hon ett brons på EM. Däremot har hon två VM-guldplus (2008 och 2012) en massa andra internationella medlaljer.

– Motståndaren i finalen blir Riikka Jarvenpaa -Finland. Jag är alltid lite segstartad i matcher, och jag verkar fungera likadant i turneringar. Det var en bra match och jag är nöjd med min insats, men jag kunde ha varit elakare och vågat utmana lite mer. Nu körde jag tekniskt och på säkra kort mot en motståndare som jag gissar är boxare i grunden.

Även Jennifer Österlin, Sofia Olofsson och Johanna Rydberg är klara för EM-finaler efter sina semifinaler.

Jennifer Österlin:

– Jag är supernöjd med dagens vinst i semifinalen mot tjeckiska Martina Jindrova. Min motståndare var som vi misstänkte, väldigt duktig tekniskt med bra boxning och tunga sparkar. Men jag lyckades behålla mitt lugn och kunde genom väldigt bra coachning av Jens Fredholm och August Wallén, dominera henne i clinchen och på så vis plocka biljetten till finalen.

– Jag är så hel och fräsch i kroppen som man kan begära och nu är det omladdning och en sista putsning av vikten inför finalen som gäller.

– Jag vet ännu inte om det är Finland eller Portugal som väntar, men det är definitivt all in för vinst som gäller.

Johanna Rydberg.

– Vinst mot finskan. Jag fick kämpa hela matchen, hade inte alls som flyt som mot Ukraina i torsdags, vann på styrka och tröttade ut henne. landade många tunga knän varav ett skulle varit räkning för henne…… I dag är det final mot vm-vinnaren Oksani Kizhnerova!!!

Kör hårt tjejer. Visa att det svenska  stålet biter.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.