Guldhjälten: I dag är jag blå och svullen

Lina Akhtar Länsberg vann EM-guld i Lissabon.

Dagen efter EM-finalen är hon blå och svullen.

Det kostar att ligga på topp.

Här är hennes rapport från det lyckade mästerskapet:

”Det är så grymt kul att få plocka ett guld när man får kämpa som satan för att få det! Finalen var en krigarmatch där finskan, Riikka Järvenpää, stod för köttandet och jag stod för tekniken kan man väl säga. Finskan var oerhört stark men framför allt bökig i clinchen. Hon svarade på mina attacker med raka armbågar där flera träffade. Jag blev cutad i rond ett. Så tack till coach Stefan (Helsingborg) och adrenalin!

Jag satte flera hårda slagkombinationer och fick jobba i sidled för att undvika att hela tiden fastna i finskans clinch. Jag satte många hårda slag som skakade henne ordentligt och räkningar var nog inte långt borta. Jag kände mig definitivt hotad genom hela matchen.

Sas att det var tydligt att jag hade koll rakt igenom. Det totala övertaget kände jag först i sista ronden då jag tog över med sidosteg följt av hårda slag och sparkar. Idag är jag blå och svullen precis som man vill bara när man vunnit en sådan stor turnering! Jag är nöjd på alla sätt.”

En glad Lina och hennes mindre glada finska finalmotståndare Riikka Järvenpää.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.