MMA tillåter sparkar på liggande

Förmodligen kommer det att bli tillåtet att sparka och knäa liggande motståndare i huvudet i MMA-matcher.

För att undvika fusk.

Som det är nu kan fajters skaffa sig ett övertag genom att sätta handflatan eller ett finger i golvet när det krisar. Då blir han/hon automatiskt bedömd som liggande och får inte träffas i huvudet av knä och sparkar, vilket om så sker i så fall leder till poängavdrag för den offensive motståndaren.

I fortsättningen, om den nu pågående kongressen i morgon accepterar regeländringen, blir det upp till domaren att bedöma om den som hamnar på golvet gör det medvetet för att skaffa sig en fördel eller inte.

Domaren kan om han vill helt enkelt bedöma den golvade som fortsatt stående och därmed träffbar för såväl sparkar som knän.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.