Hampus om den grymma VM-satsningen

Hamous-Henriksson

Hampus Henriksson har ett fullt schema fram till VM. Foto:privat, Hampus Henriksson.

Hampus Herkules Henriksson är klar för VM.

Han har precis fått glädjebeskedet.

Mr Ringside har tidigare skrivit om Hampus, en av Sveriges mest lovande boxare.

Här är hans rapport efter det att han fått beskedet om VM-deltagandet i Kazakstan.

”Det känns väldigt stabilt att veta om att man är klar för då kan man röja alla negativa tankar som lätt uppstår annars! Angående träningen, så är det stenhårt just nu då jag är inne på min tredje uppbyggnadsvecka. De senaste 2 veckorna har jag kört 24h träning i veckan och det kommer bli lika hårt ett tag framöver.

Denna vecka blir det ett träningsläger i Höllviken där jag och Clarence Goyeram (också klar för VM) kommer att sparra först i Höllviken på fredagen och sedan åka in till CIK Köpenhamn på lördagen och söndagen. Jag kommer att sparra med en av Danmarks supertalanger, proffsboxaren Abdul Khattab 75 kg. Jag och Abdul har mötts 2 gånger och det står 1–1. Det är verkligen supersparring.

Nästa vecka är det stenhård träning hemma i början av veckan och sen bär det av till Göteborg på träningsläger fredag–söndag. Veckan därpå är jag åter på träningsläger fredag–söndag men då i Stockholm. Därefter är jag hemma några dagar innan det bär av till Ryssland.

I Ryssland kommer jag delta i en stor turnering som heter Kadyrov Memorial 25–31 augusti. Efter Rysslandstrippen blir det hem och packa om väskorna under två dagar innan jag drar till Turkiet för att delta i Ahmet Cömert cup.

Jag kommer hem den 8:e september och är hemma en hel vecka, eventuellt deltar jag då i Öresundscupen (14–15 september) innan jag åter åker på träningsläger 16–23 september i Italien, Assisi. Därefter kommer jag hem en vecka innan jag åker på det sista toppningslägret i Göteborg.

Drar till Kazakhstan och VM gör jag den 9:e oktober och starten på VM blir den 14:e oktober. Det är en minst sagt tuff uppladdning som väntar mig men jag har förberett min kropp minutiöst för att orka det här. Nu är det tråkiga jobbet avklarat och det roliga (boxningen och matcherna) som återstår!

Jag lever drömmen just nu och bara att delta på ett VM kommer vara en upplevelse för livet, men att vinna det är en ännu större upplevelse och därför ska jag göra allt som står i min makt såväl i träningslokalerna som slutligen i matchringen för att göra drömmen om att få bli bäst i världen till min verklighet!

När man gör en sån här satsning är man aldrig ensam och det är många som har stöttat mig och hjälpt mig på alla diverse vis. Höllvikens BK som har ställt upp mycket, Patrick Bogere min fantastiska tränare som är där i vått och torrt och som lyckats träna upp både mig och Clarence på ett grymt vis vilket lett till att han kan skicka två av sina adepter till VM. Jag tycker det måste räknas som en suveränt stark tränarinsats.

Jens Andersson som har ställt upp och sparrat med mig ofta, det har blivit många hårda träningar med honom som har gett mig mycket. Real fighter i Lund som gett mig gratis tillgång till deras lokal på passande tider och som har gett mig grym sparring! Mina underbara vänner, släkt och familj som är förstående med att jag ofta är upptagen. Vi är alla ett lag och jag är så tacksam att jag är med i det här laget.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.