Mikaela Laurén: Jag har redan fått erbjudande om en stormatch

Mikaela Laurén accepterade snabbt förlusten i VM-matchen mot Christina Hammer. Nu har Mikaela laddat om och har redan en ny stormatch på gång. Foto: Stefan Alfelt

Mikaela Lauren förlorade nyligen VM-matchen mot Christina Hammer. Stefan och jag var på plats i Dresden och såg Mikaela göra en tapper match.

En fajter kommer alltid igen och Mikaela ser trots poängförlusten positivt på framtiden. Hon har något stort på gång …

Här är ett gott snack att njuta av i sommarvärmen.

”Det har nu gått lite mer än två veckor sen VM fighten mot Hammer och jag har hunnit smälta matchen ordentligt. Många tror nog att jag är ordentligt besviken över förlusten, men om jag ska vara ärlig så känner jag mig mer som en vinnare än en förlorare.

Jag visste att jag skulle vara tvungen att utklassa eller knocka henne för att vinna på hennes hemmaplan och det är ingen lätt uppgift då hon är obesegrad och större än mig. Men jag gick in och gjorde en riktigt bra, jämn match där jag kämpade friskt från rond 1 till 10. Jag är väl mest besviken över att det inte blev mer ”boxning” än det blev då hon gick in och ”höll” så otroligt mycket som hon gjorde. Tyvärr en riktig boxningsförstörare. Ringdomaren gav inte en enda varning och sen är jag så klart besviken över de felaktiga domarpoängen som borde ha varit mycket jämnare. Men det är ju som sagt var det tråkiga med denna sport och det som gör att många inte vågar ta risken att möta en boxare på dennes hemmaplan.

Jag ångrar dock inte att jag tog matchen utan kan se vad jag lärde mig utav den istället.

Jag gjorde verkligen allt jag kunde i uppladdning och njöt av både förberedelsen och själva matchen. Jag utvecklas fortfarande och lärde mig otroligt både i presssammanhangen och under själva matchen. Jag hoppas verkligen att jag kan få en returmatch med henne och är övertygad om att jag kommer kunna slå henne då jag vet vad jag ska träna på nu. Hon är absolut inte oslagbar om man boxar smart.

Mikaela-Hammer-kaxig

Mikaela Laurén har stor tro på sig själv och är säker på att hon skulle vinna en re-match mot Hammer. Foto: Stefan Alfelt

Tyvärr så ser det inte så ljust ut med boxningsframtiden i Sverige och då jag inte har förmånen att ha ett stort stall bakom mig, som många andra svenskar, eller någon som hjälper till att bygga upp mig så kanske jag tyvärr blir tvungen att fortsätta ta motståndsmatcher utomlands.

Känns inte speciellt kul då det är dubbelt så svårt att vinna då, men jag har inte så mycket val. Det är det eller inget … vilket betyder att jag måste träna ännu hårdare och se till att komma oerhört förberedd till matcherna.

Jag har redan fått ett matcherbjudande om en stormatch i höst och vi ligger i förhandlingar, men inget är klart än.

Sen så får vi se ifall jag kanske går in och arrangerar en egen gala igen i Sverige. Det är bara otroligt mycket jobb med det då jag samtidigt måste träna och jobba vid sidan av men kicken av att få gå en match på hemmaplan är värt allt slit.

Jag tror på karma och till slut får man vad man förtjänar. En dag kommer min tur och ett av de ”tunga” bältena sitter då runt min midja.

Sen så är egentligen inte målet det viktiga utan vägen dit. Och jag älskar verkligen vad jag gör. Önskar bara att jag var 10 år yngre.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.