Här ska Hampus VM-fajtas

Hit, till Almaty i Kazakstan, ska Hampus Henriksson åka till VM i oktober.

– Det  blir grymt, säger Hampus.

Han blir naturligtvis inspirerad när han ser den här videon från arrangörerna.

– VM är ju något som man längtat efter sen man började med boxningen, säger Hampus.

Flyinge-grabben, som numera boxas för Team Göteborg under ledning av Patrik Bogere, tänker inte åka till Kazakstan som turist. Han har en hög målsättning. Därför satsar han oerhört seriöst inför sitt första stora internationella mästerskap.

Lite info för dig Hamus. Det bor drygt 15 miljoner invånare i Kazakstan. Landet tillhörde tidigare Sovjetunionen. Alma Ata var det tidigare namnet på Almaty – som har cirka 1,5 miljoner invånare – men när Sovjetimperiet föll samman återtogs det gamla namnet. Under Sovjettiden åkte många av världens bästa skridskoåkare till Alma Ata där det rådde fina förhållanden.

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.