Kinapengar ska få till drömmatchen

Matchen har varit på gång sedan 2009:

Manny Pacquiao mot Floyd Mayweather Jr.

Nu är det Pacquiao som själv tar upp förslaget igen.

– Jag är redan nöjd med vad jag har presterat inom boxningen men jag skulle vilja få till den matchen. För fansens skull, säger han till ESPN.

Mayweather har sagt att han inte längre är intresserad beroende på Pacquiaos två senaste förluster, men mycket har egentligen handlat om pengar. Mayweather anser att han ska ha den klart största delen av kakan men han erbjöd Pacquiao 260 miljoner kronor för matchen förra året.

En svindlande summa som ändå inte räckte för att Pacquiao och hans stall Top Rank skulle acceptera matchen.

Pacquiaos promotor Bob Arum försöker nu locka Mayweather Jr till en match i Asien. Anledningen till det är den enorma tv-marknaden med Kinas publik i botten. Det kan bli ett pay per view-rekord när Pacquiao möter Brandon Rios i Macao även om sändningen bara kommer att kosta 5 dollar att köpa för kineserna.

Matchen i sig blir tuff att vinna för Pacquiao. Floyd Mayweather Jr har en ännu svårare motståndare i Saul ”Canelo” Alvarez i Las Vegas 14 september.

Men vinner de två superstjärnorna sina matcher kanske århundrates match äntligen blir av. Man kan alltid hoppas men den känns avlägsen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.