Grattis Armand, 40!

Armand Krajnc blickar mot ringen igen. Efter snart tio år utan matcher vill han boxas igen. Hungrig på att visa att han fortfarande håller hög klass. Foto: Stefan Alfelt

I dag lyfter Mr Ringside på sommarkepsen för en av svensk boxnings stora: Armand Krajnc som fyller 40.

Krajnc vann 29 proffsmatcher, han noterade endast tre förluster i karriären. 1999 blev han världsmästare för WBO genom att besegra britten Jason Matthews. Han avslutade karriären genom att 2004 möta Sven Ottke i VM-matchen i Magdeburg (poängförlust).

Armand startade upp sin boxningskarirär, amatördelen,  i Landskrona, avslutade den i Höllviken.  Det var  tack vare kontakterna genom Höllviken (Christer Ekberg och Peter Siemons) som han fick kontrakt med tyska stallet Universum. I Hamburg utvecklades Armand sen till en fullfjädrad yrkesman i ringen.

Jag följde Armand under hela hans karriär. Jag skrev redan tidigt att han var ett ämne till något stort och så blev det också som bekant. Mest känd – och älskad – hos svenska folket blev han när han mötte och besegrade Paolo Roberto i Lübeck.

Krajnc hade den brinnande lågan inombords och fantastiska tävlingsnerver. När Armand väl hade fått ”korn” på sitt byte släppte han aldrig taget.

Av de 29 segermatcherna vann han hela 21 på ko.

Once a champ – always a champ.

Grattis, Armand!!!

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.