Frida Wallberg på känslosam presskonferens: ”Jag blev skallad i den femte ronden”.

55 dagar efter knocken i VM-matchen mot Diana Prazak valde Frida Wallberg att tala ut hemma i Åtvidaberg. Det skedde klockan 11.00 i dag. Redan tio minuter in på presskonferensen trodde jag att Frida skulle bryta samman.

Frida såg samlad men trött ut när hon satte sig framför mikrofonerna.

Det råder ingen tvekan om att  Sveriges största kvinnliga boxningsstjärna har en lång väg tillbaka innan hon blir helt frisk.

– Ena dagen känner jag mig jättebra, nästa dag vaknar jag av kraftig värk, då vill jag inte ens kliva upp ur sängen, sa Frida på presskonferensen.

Hon berättade att hon inte hade tittat på matchen i efterhand och när boxningen kom på tal kom tårarna fram.

Mr Ringside har skrivit en hel del om den tragiska boxningsolyckan i Stockholm den 14 juni. Vi har även skrivit om ryktena som talat om att Frida redan blev skadad under träningslägret i Spanien.

Frida bekräftade att hon sparrade mot killar, men hon förnekade bestämt att hon blivit skadad under träningslägret i Spanien. Däremot bekräftade Frida att hon tre veckor före matchen slutade med sparringen: anledningen till det skulle ha varit att hon kände sig i toppform och redo för fighten. Det normala är att man avslutar sparringen en vecka före en fight.,

Jag har som journalist bevakat boxning i 40 år, men aldrig hört talas om att någon avbryter sparring tre veckor före en fight. Det stärker den misstanke som jag haft hela tiden, nämligen att Frida råkat ut för något under lägret i Spanien.

Frida berättade också om att hon blev skallad i den femte ronden av Diana Prazak. Och att hon inte kom ihåg något av de efterföljande ronderna.

– Jag blev skallad i den femte ronden och blev svag i benen. Efter det var jag helt borta. Jag tappade all kraft och blev yr i huvudet, sa Frida vid presskonferensen. Jag har inget minne från rond fem.

– Jag har inte tittat på matchen men kommer ihåg skallningen.

Trots knocken, hjärnblödningen och operationen ville Frida Wallberg inte ge klart besked hur hon ser på boxningen framöver. men vi kan utgå ifrån att hon har gjort sitt sista framträdande som boxare.

Nu gäller det för Frida Wallberg att först och främst bli återställd från sin skada.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.