En film om Mikaela Lauréns tuffa period: fängelsedomen.

I kväll (20.45) missar jag inte den svenska kortfilmen ”Fighting spirit” med Mikaela Laurén i huvudrollen. Mikaela var elitsimmaren som dömdes till fängelse för grovt dopingbrott 2005.  Några år senare blev hon proffsboxare.

Mikaela var ytterst lovande som simmare. När hon slängde in handduken 2004 så hade hon 16 individuella SM guld och 3 svenska rekord i bagaget.

I mars 2005 greps Mikaela Laurén för att ha förvarat anabola steroider i sin lägenhet. Hon dömdes till fängelse i ett år och två månader. Straffet avtjänades till maj 2006.

2009 gjorde hon debut som proffsboxare. Hon är nu uppe i 22 matcher (19 vinster och tre förluster).

Mikaela har gått två stora fajter om VM-titeln, den första mot norskan Cecilia Braekhus (ko-förlust), den andra mot tyskan Christina Hammer (poängförlust).

Mikaela har hunnit bli 37 år, men det är ingen ålder som tynger henne. Mikaela lär ha en ny storfajt på gång. Det ska bli intressant att se kvällens program.

Filmen om Mikaela Laurén var just en kortfilm (15 minuter). Jag hade gärna sett en timme om den här tjejens proffskarriär. Kul inslag om hennes fajt i Dubai.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.