UFC-stjärna startar insamling till Frida

Nu får Frida Wallberg ekonomisk hjälp i sin kamp för att bli frisk igen. UFC-stjärnan Ronda Rousey tänker starta en insamling till Frida.

– Vi kvinnliga fajters måste stötta varandra, säger Rousey till Sportbladet.

Som svensk proffsboxare är man till största delen sin egen med allt vad det innebär att att skaffa sig ett försäkringsskydd med egna medel.

Att bli heltäckande försäkrad skulle självklart bli extremt dyrt. Försäkringsbolagen har inte svårt att hitta risker för försäkringstagaren och skulle ta betalt därefter.

Utan att veta hur Frida Wallbergs situation ser ut kan jag bara spekulera och då tror jag att Rouseys initiativ kan bli välbehövligt.

En fin tanke är det under alla förhållanden och det är uppbyggande att veta att kampsportare tänker på och har medlidande med varandra världen över. Alla är i samma situation, att deras tillvaro kan förändras extremt drastiskt på bara en olycksalig sekund.

När jag skrivit om Frida Wallbergs skada här på Mr Ringside eller i Aftonbladet har jag förvånansvärt nog mest fått kommentarer om att jag ska sluta dalta med och tycka synd om Frida. Hon får skylla sig själv, är faktiskt den vanligaste kommentar som jag har fått.

Människor blir ofta känslokalla när det handlar om boxning. Utövar man något som går ut på att slå på en annan person får man vara beredd att ta konsekvenserna ifall man får sig en smäll själv också, är resonemanget.

Folk har helt enkelt otroligt svårt att begripa att oavsett hur boxning utövas är sportens syfte aldrig att någon ska bli skadad.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.