Jennifer Österlin jagar nya guld: ”Motivationen är på topp”

 

 • Jennifer Österlin tog EM-guld i Portugal för ett tag sen.  Nu laddar guldtjejen upp inför nya utmaningar. Den här gången är det NM som gäller.
 • Mr Ringside fick en pratstund med en idrottskvinna som inte visar några som helst tecken på mättnad. Tvärtom – det är full satsning framåt.

  Har du ”landat” efter ditt makalöst fina EM?

  – Nja. Landat och landat. Mellanlandat för transfer är nog rätt känsla den här gången Hade en vecka välförtjänt semester och hoppade sedan rakt in i nästa matchträning efter det. Första gången jag matchar med såpass kort mellanrum, och det känns fantastiskt! Motivationen är på topp just nu.

  Vad är dina kommande utmaningar?

  – Åker till Köpenhamn och NM redan nästa fredag (23:e augusti). Möter där samma tjej som jag vann över i EM-finalen, finska Heidi Björklund. Ska bli väldigt roligt och utmanande att matcha mot henne så snart igen. Ser fram emot att dels se hur hon förändrat sitt game med tanke på förra matchen. Men framförallt är jag nyfiken på att se resultatet av träningen som mina tränare, Jens Fredholm på Fighter Muay Thai och Björn Rhodin på Westcoast4 lagt upp för mig, under den här superintensiva ur- och omladdningen.

  Hur många grattis fick du efter EM-guldet?

  – Oj! HUR många som helst verkligen. Det stödet jag har av klubbkamrater, vänner, bekanta, tränare och min familj är verkligen helt ovärderligt! Det är en stor del av vad som motiverar och inspirerar mig. Utan er så hade jag varit ingenting!

  Kan du bli bättre eller har du nått ditt max?

  – Jag känner att jag har mycket, mycket, mycket mer att ge. Framförallt tekniskt och erfarenhetsmässigt. Jag blir bättre i stort sett för varje pass jag gör, och för varje match jag går så ser jag saker och situationer annorlunda. Det är många saker jag känner att jag vill jobba på och förbättra, och jag och mina tränare jobbar dels kortsiktigt med att förbättra mina redan starka sidor, men även mycket långsiktigt för att bredda och förbättra hela mitt game.

  Vad är det bästa med din träning och alla tävlingar?

  – Det bästa med min träning och att åka ut och tävla är nog framför allt att man får var med om så fantastiskt mycket. Jag har fått chans att uppleva saker jag knappt ens vågade drömma om. Sedan får jag varje träning chansen att utmana mig själv, att lära känna min kropp och mitt psyke på ett annat plan. Både träningarna men kanske framförallt matcherna, tvingar mig att hela tiden söka mig utanför min comfort zone och utmanar mina sanningar gång på gång. Det är något jag kommer bära med mig resten av livet!

  Mr Ringside önskar Jennifer lycka till. 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.