När jag joggade med Evangelista i Madrid

IMG_0549

Those were the days. I februari 1987 åkte jag och fotograf Staffan Johansson till Madrid för att intervjua Lillen Eklunds kommande motståndare, spanjoren Alfredo Evangelista. Vi bjöds på kaffe och tårta i hans hemma. Senare tog jag och Evangelista en löprunda i en park. Efter en halv mils joggande kom vi fram till Staffan. Lika glad såg inte Evangelista ut månaden senare, efter matchen mot Lillen. Sveriges tungviktskung slog nämligen knock. Evangelista gick för övrigt tiden ut mot Muhammad Ali (1977).

Det var alltid lika kul att få resa, helst till utlandet, med Staffan.

Då levde han upp.

Jag minns Staffans ansikte när jag förklarade för Evangelista att ”jag tog med mig en tungviktare till dig”. Johansson skrattade gott, likaså boxaren. En kväll ”gjorde vi Madrid”. Store Johansson väckte uppmärksamhet var vi än kom.

Tyvärr är Staffan inte längre med oss.

Men vackra minnena, bland annat från en sån här boxningstripp, finns där.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.