Seger för legenden i utomhusgalan

Jag  gillar kampsportsgalor utomhus.

Tyvärr är det numera alltför sällan det ges tillfälle att se fajter utomhus.

Senast jag såg en kampsportsgala utomhus i  Sverige var 1996. Då mötte och besegrade Armand Krajnc sin rival Roger Nordman på Malmö Idrottsplats.

I lördags slog Stockholms Stadion upp portarna för Kampsportgala. Rickard Nordstrand  gjorde uppmärksammad comeback, mötte holländaren Sem Braan och visade gamla goda takter.  Det blev seger för  Rickard i den andra ronden efter ett par grymma vänster och högerslag. Det är nog inte bara jag som undrar om det blir en fortsättning framöver för en av de stora inom svensk kampsport. Rickard hade tekniken, snabbheten, aggressiviteten och inte minst hjärtat med under hela fajten.

Extra krydda i den här anrättningen stod  Tommy Jacobsson, Djurgårdens förre ordförande, för. Han visade stor kämpaglöd  och stod alla ronderna mot thailändaren Lex k.

På tal om utomhusfajter. Den största utomhusgalan jag sett är VM-matchen 1993 mellan Frank Bruno och Lennox Lewis. I Cardiff, Wales. Matchen startade klockan ett på natten och Lewis vann på ko i den sjunde ronden.

Den största utomhusgala som har arrangerats i Sverige är den mellan Ingemar Johansson och Eddie Machen 1958. Då kom det över 50 000 åskådare till Nya Ullevi.

Utomhusgalan på Stockholms Stadion arrangerades  till förmån för föräldralösa barn i  Sydafrika.

 

 

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.