Jennifer om finalmotståndet: Hon ska få slita livet ur sig …

EM-guld i juli.

Nu chans till NM-guld.

Jennifer Österlin är en tjej som älskar att tävla.

På fredag möter hon finskan Heidi Björklund i direkt NM-final.

Mr Ringside fick ett snack med Jennifer inför den stundande finalen.

Blir det en repris på EM-finalen, det vill säga med seger för dig?

– Ja, du, det vet man aldrig. Jag går aldrig upp i ringen och tänker att jag ska vinna. Det är inte upp till mig att bedöma. Det enda jag kan bjuda på är att alltid försöka göra det bästa jag kan. Jag är inte så mycket för att leva på gamla meriter, och i boxning anser jag att en match är gammal sekunden du går ur ringen.

Hur såg EM-finalen i Lissabon ut?

– Det var en tuff och jämn fight. Hon har bra boxning och är stor och stark – med det är jag med, haha. Så det blir nog åka av den här gången med!

Finskan är väl revansschugen ..?

– Ja, det hoppas jag! Jag ser mycket fram emot matchen och jag hoppas att hon gör samma sak!

Kan du verkligen tända till i NM med tanke på urladdningen på EM?

– Jag kommer göra precis allt jag kan för att inte ge henne en sekund gratis. Ska hon vinna över mig… så ska hon få slita livet ur sig. Taggad eller ej.

Hur pass duktig är Björklund?

– Vi hör båda två till de bästa i världen. Jag har mött henne två gånger tidigare, på VM-finalen i Ryssland och nu i EM-finalen i Portugal. Det tycker jag talar sitt tydliga språk Det är en tuff tjej.

Jennifer Österlin bloggar även denna gång på: http://jenniferosterlin.blogspot.se/.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.