Mr Ringside: Vi kräver stödgala för Frida Wallberg

Frida Wallbergs senaste statusuppdatering på Facebook (som vi skrev om redan i går kväll) berör alla, inte bara boxningsvänner. Enligt Frida har läkaren sagt att det kommer ta tid, kanske upp till ett år, innan hon blir frisk.

Frida har sen olyckan skedde i VM-matchen den 14 juni mot Diana Prazak fått känna svenska folkets stöd.

Det är nog så fint med blommor, tal och krya-på-dig-mejl.

Men nu är det dags att på att kraftfullt sätt visa att boxnings-Sverige bryr sig om landets största boxningsstjärna på den kvinnliga sidan.

Jag tycker att förbundet – och prokommissionen – ska ta initiativ till en stödgala för Frida Wallberg. En proffsgala där vinsten helt och hållet tillfaller Frida Wallberg.

Frida stod, när hjärnskadan inträffade, på toppen av sin karriär. Hon var äntligen på väg att kunna tjäna pengar på sin tuffa sport.

Nu är hennes karriär slagen i spillror. Det hon i första hand inriktar sig på är att bli frisk så att hon fullt ut kan vara tillsammans med sin dotter.

Svenska kampsportare brukar vara bra på att visa hjärta.

Det här är ett ypperligt tillfälle för Sveriges alla boxare och kampsportare att ge Frida ett stort ekonomiskt stöd.  Förbund, prokommission, ledare, boxare, promotorer, sponsorer och fans måste jobba för att få till en stödgala för Frida Wallberg.

Jag är säker på att en proffsgala till förmån för Frida Wallberg skulle kunna dra fullt hus. I Stockholm, Göteborg, Malmö eller Linköping. Låt dessa rader bli startskottet till en fin och välförtjänt insats för Frida Wallberg, en tjej som gjort ofantligt mycket för svensk tjejboxning.

Förbund brukar vara sena ur startblocken. Därför vill det till att ropen skallar över hela Sverige: ”Vi vill ha en stödgala för Frida Wallberg”. En sån proffsgala skulle få genomslag långt utanför rikets gränser.

Det skulle sätta svensk boxning på humanismens karta.

Dela gärna på Facebook. Så många som möjligt ska se det här uppropet.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.