Frida inte bitter på Diana Prazak

Sportbladet har i dag publicerat Frida Wallbergs mejl till Diana Prazak som slog den förödande knockouten 14 juni i Stockholm.

Som så gott som alltid mellan kampsportare handlar det om respekt och ingen bitterhet.

”Jag är inte bitter på dig, varför skulle jag vara det?:)”, skriver Frida.

Som professionell boxare är man väldigt väl medveten om de risker som det innebär varje gång man går in i ringen. Bara en galning blundar för risken att själv bli skadad.

”Sedan vill jag säga att det som hände med min skada är inget som du eller jag kan påverka. Det var bara en stor tragedi men som vi alla vet är det något som kan hända i alla sporter. Det är en risk som ingår i sporten vi utövar.”, skriver Frida.

I kampsport kan du aldrig kontrollera allt som sker i ringen eller buren. Motståndaren är aldrig ofarlig hur stor skillnaden än tros vara av utomstående betraktare. När två män eller kvinnor står mot varandra utan skydd av andra kan mycket små detaljer förändra precis allt.

Fortfarande är det svårt att begripa att de slag som Frida Wallberg fick ta emot gav dessa fruktansvärda effekter men precis som Frida skriver är det inte Prazak som ska klandras för det som skett.

Frida och Diana gick in i ringen på lika villkor. Båda var övertygade om att vinna och ingen av dem kunde drömma om det fruktansvärda resultatet.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.