Ett sparringmöte med en mästare som slog hårt

IMG_0381

Det är kul att botanisera i bildarkivet. Här är det Magnus Östergren och jag som tar en liten dust i början på 90-talet. Höllviken hade i Magnus på den tiden en verklig vass tungviktare.

Magnus gick 60 matcher, blev  svensk mästare 1992 genom att besegra Leif Keiski på poäng. Magnus hade ett fruktansvärt nyp i nävarna, något jag själv fick känna på vd ett par sparringtillfällen.

Magnus hade kunnat bli proffs om han hade velat. Jag hade kontakt med promotorn Mogens Palle som var oerhört intresserad av den svenske lätt tungviktaren. Via vännen Olof Johansson såg jag även till att Magnus kom in till en VM-gala i London och fick träffa promotorn Frank Warren.

Magnus var inte mer än drygt 20 år när han tackade för sig i boxningen och sadlade om till en bankkarriär. Inte många boxare som har gjort resan ringen-bankvärlden.

Ett trevligt minne: Magnus skulle gå en match på Rosengårds Sporthall mot en dansk. Ett par tidningskolleger hade kommit till hallen för att – som man lyite spydigt sa: ”kolla in Hanssons fynd”. Det såg inte så bra ut i de två första ronderna. Magnus fick det inte alls till att stämma. Men i den tredje ronden lossade Magnus högern och dansken var ten and out.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.