Det finns ordförander – och så finns Dana White

Egentligen borde man kanske inte sprida sånt här vidare men på sitt sätt är det ganska underhållande.

I Sverige är vi fostrade med att män som Lars-Åke Lagrell leder de stora förbunden.

Taktiskt slipad, alltid eftertänksam innan han uttalar sig, sällan kontroversiell eftersom rörelsen går före allt. Lagrell var svenska fotbollförbundets ordförande, en enormt komplex organisation där ultimaidrott och klubbar som bedriver ren business samsas under samma paraply.

Att medla och balansera på en slak lina är så tvunget att man nu ersatt Lagrell med en ordförande som ingen vet vem han är eftersom han aldrig syns överhuvudtaget.

I MMA är det annorlunda. En ung sport med ett helt annat synsätt.

Sportens mäktigaste man heter Dana White som är president för UFC. En man jag aldrig sett ett uttalande ifrån utan minst ett fuck i varje mening.

Nu är han inblandad i en konflikt med förre lätte tungviktsmästaren för UFC, Tito Ortiz.

Ortiz har brutit med UFC efter att han förlorade sju av sina senaste nio matcher i organisationen (plus en oavgjord) och ska nu möta en annan tidigare UFC-champ Quinton ”Rampage” Jackson i UFC:s nya stora konkurrent Bellator MMA:s regi.

– Jag trodde att slaveriet var avskaffat för länge sedan, sa Ortiz till Sports Illustrated och menade att Dana White (som tidigare var Ortiz manager) både ljög, skrev taskiga kontrakt och mobbade honom under tiden i UFC.

Vad hade Lagrell svarat på ett sådant påhopp?

Förmodligen något om tolkningar, kanske rentav missuppfattningar och att alla har rätt till sina åsikter. Man ser ju inte allt på samma vis.

Dana White svarar så här:

– Vad tycker ni om att denna fucking idiot påstår att han var en slav? Jag vill egentligen inte ens ställa frågan om han vet vad det innebär att vara en slav eftersom han är en av de dummaste motherfuckers du någonsin kommer att träffa. Helt seriöst, slav under dumheten är vad han är.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.