Svenskarna imponerade på Nordic Fight Night

Oscar Ahlin fortsätter att imponera stort som proffs. Åttonde raka knockoutsegern kom efter än en gång varierad och underhållande boxning. Foto: Stefan Alfelt

FREDRIKSHAMN. Oscar Ahlin, Anthony Yigit och Otto Wallin imponerade på Nordic Fight Night med tre övertygande segrar.

Och redan nu börjar trion prata om större utmaningar.

– Jag vill ha lite tuffare matcher. Känner att jag är mogen för det, säger Yigit.

Han vann solklart på poäng över Andrei Staliarchuk efter stundtals rena uppvisningen med varierade slagserier som överraskade den rutinerade motståndaren totalt.

– Det kändes väldigt bra, säger Yigit som slog igenom för den bredare publiken med sina fina matcher som amatör i OS i London.

Nu har han snabbt anpassat sig till proffsboxningen.

– Man måste jobba annorlunda. Gardera sig annorlunda. Slå annorlunda. Man känner sig lite som en nybörjare fortfarande när man kommer till träningen.

Yigit-upper

Anthony Yigit prickar in ett av sina många lyckade slag. Yigit har anpassat sig snabbt till proffsboxningen och är mogen för större matcher redan nu. Foto: Stefan Alfelt

Lite av samma sak upplever tungviktaren Otto Wallin även om han vann enkelt över estländaren Valeri Semiskur. TKO 55 sekunder in i andra ronden.

– Jabben fungerade bra och då kommer det andra. Men lätt match. Det är träningen som är tuff, säger Otto Wallin.

Siste svensk att gå upp var supertalangen Oscar Ahlin som nu vann sin åttonde raka knockoutseger.

En sent inkommen journeyman, javisst, men en dokumenterat seg motståndare svår att slå ut.

Oscar Ahlin slog ut Egidijus Kakstys hur enkelt som helst. Litauern var chanslös mot Ahlins snabba slag från alla vinklar.

– Det flyter och rullar på. Matchen var bra. Lite för lätt kanske, men han är stark och erfaren. Jag trodde det skulle bli en svår nöt att knäcka men det gick bättre än väntat, säger Oscar Ahlin.

Ahlin-hit

Oscar fick in många bra träffar med sina snabba händer. Foto: Stefan Alfelt

Ahlin-knock-8

… och det var egentligen bara en tidsfråga innan litauern Kakstys skulle gå ner. Foto: Stefan Alfelt

Att det blev hans åttonde raka knock är han givetvis nöjd med.

– Jag ställer aldrig in mig på att vinna på knock. Det är nog därför de kommer. Åtta raka. Fler får det bli innan det blir en poängvinst.

Precis som Yigit vill han snabbt ha svårare motstånd.

– Motståndet är viktigt att trappa upp för att utvecklas. Sådana här matcher utvecklas jag inte på. Jag måste möta bättre boxare så att jag måste pressa mig själv lite hårdare. Fortfarande är jag på en bekväm nivå och det ska jag inte vara.

– Ska sätta mig med Nisse Sauerland om någon vecka och göra upp en plan. Jag vill utvecklas. Om jag ska hoppa upp i en titelmatch vet jag fortfarande saker jag vill utveckla innan jag är där.

Vad han vill förbättra kan han inte peka på direkt.

– Många småsaker. Jag vill inte tro att jag är färdigutvecklad. Jag vill alltid sträva mot något. Den dagen man säger att man är klar ska man sluta.

Defensiven med öppen gard och hängande händer är så viktig del av hans boxning att han aldrig kommer att ta bort det för någon säkerhetssatsning.

– Jag känner mig trygg i den stilen. Jag kommer med slagen från mina vinklar och vrår. Men jag måste bli tajtare, ligga lite lägre mot vissa. Utnyttja min längd mot vissa, säger Oscar Ahlin.

I Arena Nord satt dessutom Klara Svensson och tittade på matcherna. Sauerlands senaste svenska satsning.

– Känns väldigt annorlunda att bara sitta och titta på, tyckte Klara som dock är mycket nöjd med att ha fått det tyska storstallet som arbetsgivare.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.