60-årig ex-boxare knockade rånare

Jag läste det här i Helsingborgs Dagblad:

”Två män försökte i söndags råna en 60-årig man i Fredriksdalsskogen. Men de valde fel offer, en före detta boxare.

Rånet gick inte riktigt som planerat för de två gärningsmännen i 25-årsåldern. I söndags eftermiddag gav de sig på den 60-årige mannen när han cyklade genom Fredriksdalsskogen. Mannen blev omkullknuffad och rånarna höll sedan fast honom medan de slet till sig ett guldhalsband som 60-åringen bar.

Sedan tog rånet en ovanlig vändning. Vad rånarna antagligen inte visste var att de gett sig på en gammal boxare och boxningstränare.

Han slog sig fri.

– Han har berättat att han bara behövde ett slag för att ta sig loss, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne.

Slaget träffade en av rånarna, en 25-årig man, i ansiktet. Slaget var så kraftigt att 25-åringen senare fick föras till sjukhus. Han kunde gripas av polisen och sitter nu anhållen.

– Han har fått opereras på grund av skador, men nu sitter han hos oss. Kanske blir det här en väckarklocka, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson.

Den rånanhållne mannen har i sin tur gjort en motanmälan om misshandel mot 60-åringen.”

Gamla takter sitter fortfarande i.

Förra sommaren attackerades fyra malmöbor på Ribersborg i Malmö. Vad de unga rånarna inte visste var att de utsedda offren var kampsportsstjärnor. Det tog inte många sekunder förrän rånarna låg i backen och sen kunde polisen hämta upp dessa figurer.

Jag hoppas att den slagne rånaren har rejält ont i facet i dag.

Det ska svida att bete sig som svin.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.