Lunch med en världsmästare och blågul fotbollsfest

Det blev en bra dag.

Lunch med kickboxningsvärldsmästaren Therese Gunnarsson i Helsingborg. Sundets Pärla visade sig från sin absolut bästa sida. Trevligt boxningssnack med Therese som berättade om sin flytt från Helsingborg till Halmstad (se tidigare inlägg).

Det är alltid lika inspirerande att snacka med idrottare som har tufft ställda mål och Gunnarsson har verkligen en hög målsättning.

Nu på kvällen VM-kvalmatchen Kazakstan-Sverige. Kanske inte någon större fotboll, men för fan. Sverige vann med 1-0, mål av Zlatan efter 27 sekunder och det var det absolut viktigaste. Det snabbaste blågula målet på över 100 år.

Therese Gunnarsson åker till Brasilien för att VM-kickboxas i slutet av den här månaden. Helsingborgstjejen beger sig dit för att vinna guld och jag tror hon når sitt mål. Framöver kommer Therese satsa allt på thaiboxning och det gör hon rätt i. Det gäller att hela tiden hitta nya utmaningar.

Tro mig, det svenska fotbollslandslaget kvalificerar sig till VM i Brasilien nästa år och det gör att man redan längtar till sommaren 2014. Österrike och Tyskland återstår hemma, 11 respektive 15 oktober. Det blir en ljus höst.

På tal om Kazakstan. Hampus Henriksson, som jag skrivit om en hel del i Mr Ringside, åker nästan månad till Kazakstan för att VM-boxas.

Jag följde Hampus en hel del under tiden han tävlade för Höllviken. En fantastisk känsla att se hur Hampus har blommat ut till en fullfjädrad landslagsboxare.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.