Alex om Jones: ”Han är en omogen skitunge”

Gustafsson-o-Jones

Fram till nu har det varit rena söndagsskolan. Försnacket till titelfajten mellan superstjärnan Jon Jones och Alexander Gustafsson nästa lördag i Toronto.

Men från och med nu kommer det plötsligt att handla om hett irriterade känslor. Kanske rentav hat och märkligt nog är det Alex som dragit igång ordkriget med att till kimura.se säga så här:

– Han är en liten skitunge i en fullvuxen kropp. En väldigt omogen pojke i en vuxen mans kropp. Det är Jones.

Måste erkänna att jag hajade till när jag läste det. Utan att känna Alexander närmare har jag bara positiva erfarenheter av honom så här långt.

Jones har jag aldrig haft kontakt med men i det fallet har jag haft mer tvivel. Lite för mycket amerikansk skenhelighet kombinerad med en lätt arrogans. Ändå har Jones i den här försnacksperioden aldrig sagt något negativt om sin kommande motståndare.

Det som Gustafsson refererar till är det som sker när tv-kamerorna släcks och än mer när de skrivande journalisterna också gått hem. Minuterna då personers rätta jag kommer fram. Jag har själv erfarenheter av flera av svensk idrotts mest älskade stjärnors dubbla personligheter. Ett brett leende in i tv-kamerorna som förvandlas till odräglighet när det inte längre ges möjlighet att dokumentera beteenden.

– Det är inte alltid att en person är sig själv framför kamerorna, och där har du Jones. Hänger du med han i en vecka, som jag gjorde på UFC World Press Tour … hans sätt att bete sig. Han är en riktig översittare, säger ”Alex” till Kimura.se.

Alex berättar om hur Jones kommer 45 minuter för sent till en gemensam intervju utan att så mycket som be om ursäkt varken till Alex eller de väntande intervjuarna.

Självklart irriterande men frågan är ändå varför Alexander släpper bomben nu? Varför starta ett trash talk-krig med bara en dryg vecka kvar till match?

Antingen har han gått och retat upp sig på allvar, eller så tror han att det ligger en poäng i att reta upp Jones. För precis som The Mauler själv säger till kimura.se blir man en sämre fajter om man tar med sig känslor in i buren.

Ska bli spännande att höra hur Jones reagerar på hugget.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.