Förloraren i VM-dramat: ”Jag kunde inte fånga honom”

– Min pappa hade en plan och jag följde den bara, sa Floyd Mayweather Jr i morse efter VM-segern över Saul Alvarez.

Det lät ju enkelt.

Men naturligtvis fick Floyd Mayweather plocka fram allt sitt kunnande för att bärga hem segern.

En domare höll till stor förvåning matchen oavgjord, 114-114.

– Jag trodde det var skämt, sa Mayweather.

Men de två andra domarna hade överlägsna siffror för Mayweather: 117-111 och 116-112.

Den unge utmanaren Saúl ”Canelo” Alvarez, 23, kom in till matchen obesegrad och med 30 knockouts på 42 matcher. Men mot Mayweathers kvicka och intelligenta boxning hade mexikanaren inget att sätta emot.

– Jag kunde inte fånga honom, han gled undan allting.  så simpelt är det, sa Alvarez.

– Min pappa (tränaren Floyd Sr.) hade en briljant matchplan och jag följde den bara, sa Mayweather, när han intervjuades i ringen efteråt.

När tolv ronder var över hade de flesta experterna Mayweaher som klar segrare. Därför spreds ett sus i MGM Grand Arena i Las Vegas när domarkortet från CJ Ross lästes upp. Hon hade matchen lika, 114-114. Ofattbart. En sån domare måste syntestas.

– Jag blev lite chockad.  Men jag kan inte kontrollera vad domarna gör, såna här saker händer i boxning och allting kan man lära sig av, sa WBC och WBA-mästaren Mayweather, som tjänade 280 miljoner kronor för matchen.

36-årige Mayweather är nu uppe i 45 raka segermatcher.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.