Vi fick den show vi hoppades på

Pengarna och förväntningarna var enorma inför jättematchen i Las Vegas.

Men Floyd Mayweather Jr gjorde ingen besviken. Jo, förstås. Miljontals mexikaner och alla de miljoner amerikaner och alla andra som inte heller är så förtjusta i hans penningjakt.

Men som boxare visade han än en gång att han är outstanding. The One. Den bäste. Den obesegrade.

Saul ”Canelo” Alvarez hade redan som 23-åring med sig en klockren rekordlista på 42 raka segrar in i ringen mot 13 år äldre obesegrade Floyd Mayweather Jr med dennes 44 raka segrar.

På förhand en match där superstjärnan Mayweather skulle kunna få problem med den unges glöd och slagstyrka.

Det blev en boxningslektion i stället där den gamle iklädde sig rollen som lärare och fostrade sin elev med grym precision i slag från alla håll. Ingen utom en väldigt dålig domare kunde missa att det var utklassning men hon bedömde matchen obegripligt som oavgjord.

Upplevelsen i MGM Grand Garden Arena var enorm. Det spektakulära publikstödet för mexikanen Alvarez skapade rysningar redan långt innan det blev dags för hans inmarsch till en klämkäck mexikansk låt som alla verkade kunna sjunga med i.

Mayweathers inmarsch blev nästan löjlig med rapparen Lil Wayne och Justin Bieber som knappast hördes i det enorma buande som mötte dem när de gick in bredvid Mayweather.

Men sedan gjorde amerikanen allt perfekt med en blixtrande snabb effektiv vänsterjabb som satt mitt i ansiktet på Canelo 139 gånger.

Mayweather manövrerade ut sin motståndare smart och effektivt. Blev Mayweather pressad kontrade han sig ur situationen med blixtrande snabba händer.

Nu har Money, som Mayweather Jr kallas, bestämt sig för att bara gå fyra matcher till och då stannar han på 49 segrar och ingen förlust men är det då inte troligt att han går en match till för 50 jämnt?

Han lär ju få ganska många miljoner för ett sånt rekordförsök,

Jag skriver om matchen här och här i Aftonbladet.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.