Proffsdebutanten Sven: ”Jag känner mig i bättre form än någonsin”.

  • Sven Fornling från Winning i Malmö har lämnat amatörerna och tagit steget in i proffsvärlden.
  • Det är en ung och lovande fighter som tagit beslutet och det ska bli oerhört spännande att följa honom.
  • 8 november, i Kalmar,  gör han och klubbkompisen Adrian Granath proffsdebut för Armand Krajnc.
  • ”Jag ser förstås fram emot galan i Kalmar enormt mycket. Ända sedan jag bestämde mig för att jag hade gått min sista amatörmatch i maj har jag bara väntat på att få klart med debuten. Jag vet att Kranjc har stora planer för eventet och jag tror att det har alla förutsättningar för att bli en riktigt grym fighting kväll. Som amatör blev det 61 matcher varav ca 45 vinster. 2 silver och 2 brons i SM, och jag har bla. slagit danska mästaren i både 81 i och 91, finska mästaren i 91.
  • När jag gick SM 2011 och missade guldet kändes det ganska klart för mig att att antingen får jag anpassa min stil mer till amatörboxning, eller får jag se det som en mellantid innan jag går proffs. Valet var enkelt, då jag alltid älskat fightingen och taktiken i proffsboxning. Sedan dess har det egentligen bara varit en lång startstrecka mot där jag är idag. Mitt fokus nu är den 8:e november, sen ta det en match i taget mot titlarna. Jag känner mig i bättre form än någonsin och med två stora boxningslegender i Armand och Bert bakom kunde framtiden inte vara mer spännande”.
  • Mr Ringside har följt Sven Fornling ett tag och kan konstatera att han har stora förutsättningar som proffs.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.