Broberg jublar över fina medlemssiffror

Jonathan Broberg på Svenska Budo och Kampsportförbundet är glad som en speleman just.

Tacka sjutton för det.

Kampsporten är rejält på frammarsch.

Enligt de beräkningar som gjorts via RF och Idrottonline nyligen är nu Svenska Budo & Kampsportsförbundet över 40.000 medlemmar.

Vid utgången av 2009 bestod förbundet av dryga 46.000 medlemmar, där cirka 14.000 sedermera lämnade tillsammans med karaten.

”Det medför att vi på lite drygt tre år ökat med 8000 medlemmar.

  • Mr Ringside gratulerar givetvis till ökningen och undrar vad det är som ligger bakom de fina siffrorna.

    Jonathan Broberg, informationsansvarig på förbundet:

    ”Det är fantastiska siffror som jag tror vilket annat idrottsförbund som helst hade varit stolta över. Jag tycker också att det är roligt för det påvisar att vi inom våra idrotter är bra på att ta hand om vår breddverksamhet – det är fortfarande en överhängande majoritet som endast tränar våra idrotter och det är viktigt att förstå det.  Jag vill även poängtera vikten av att vara kampsportare även upp i åldrarna. Det finns en anledning till att vi inte har en enda idrott ansluten till Korpenverksamhet – det behövs helt enkelt inte eftersom det i våra idrotter är givande att träna utöver ålders- och könsgränser i större utsträckning än i många andra idrotter – inom kampsport tränar alla tillsammans och får något ut av det också, på olika plan”.

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.