Premiär i kväll för Maria and her Shadow

I kväll är det premiär för dokumentären ”Maria and her Shadow.

Det är en film som handlar om Malmöboxaren Maria Lindbergs törnbeströdda väg inom boxningen.

När Maria var 21 år, 1999, drabbades hon av en hjärnblödning under en boxningsmatch i Finland. Hon återhämtade sig mirakulöst. Maria ville fortsätta sin boxningskarriär, men stoppades av boxningsförbundet. Till slut lyckades hon få proffslicens i Tyskland. Totalt har Maria Lindberg gått elva matcher, vunnit åtta, förlorat en och gått två oavgjorda.

31 mars i år var det meningen att Maria skulle gått en titelmatch i USA, men bara en kvart före matchen blev hon stoppad.

Maria har gått sina tuffaste matcher utanför i ringen.

Den svenska prokommissionen har gjort allt för att stoppa Maria Lindbergs proffskarriär, även när hon har boxats utomlands. Frågan är hur det blir med Maria Lindbergs fortsatta karriär. I flera matcher har hon själv tvingats betala för att få boxas.

Filmen, Martia and her Shadow, har premiär i kväll på Babel i Malmö.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.